Kurser

Att designa och tillverka hattar är kreativt, roligt och mycket lättare än du tror, bara man lär sig lite knep och genvägar... På min koaffkurs (en koaff är alltså en liten hatt) får du skapa din drömkoaff under proffshandledning och lära dig allt du behöver för att fortsätta göra fler hattar hemma. Du behöver inga förkunskaper och allt material ingår i kursavgiften, vi jobbar mycket med återbrukade material så varje hatt blir personlig och med en egen historia. Och ALLA passar i hatt, jag hjälper dig prova ut den modell som är finast på just dig. Kurserna äger rum i min ateljé i Stockholm och hembakt fika ingår alltid! Boka gärna en helt egen kurs för kompisgänget, föreningen, möhippan eller kollegorna. Är ni fyra personer eller fler kostar det inget extra.

Koaffkurs

Du tillverkar en koaff (liten hatt) som passar just dig och din stil. Du väljer mellan olika material och tekniker, och dekorerar koaffen efter tycke och smak, och skapar sedan enkelt fler koaffer hemma. Inga förkunskaper krävs.

Tid: 4 timmar
Deltagare: 3-8 personer
Pris: 1400:- per person inkl. material och hembakt ekologiskt fika

Fortsättningskurs i hattmakeri

För dig som gått koaffkursen och vill lära dig mer. Du tillverkar två hattar/koaffer från grunden, en i filt som dras på hattstock och formas för hand, och en där du formar stommen efter ett föremåls form. Du klär och dekorerar hattarna efter eget tycke och smak och får hjälp att avgöra vad just du passar bäst i.

Tid: 6 timmar
Deltagare: 2-5 personer
Pris: 2500:- per person inkl. material samt ekologisk lunch och fika

Hårsmyckesworkshop för möhippor etc.

Kortare workshop där du får tillverka mindre hårsmycken, som även kan bäras som brosch eller dekoration på väska, etc. Du väljer själv stil och material och teknikerna är enkla att använda även hemma, du skapar enkelt dina egna hårsmycken som även är uppskattade och personliga presenter. Inga förkunskaper krävs. Perfekt möhippeaktivitet! Jag kan även komma till er i annan lokal om ni föredrar det, eller om ni är fler än 12 personer.

Tid: 2 timmar
Deltagare: 3-12 personer
Pris: 650:- per person inkl. allt material och fikabord eller bubbel med tilltugg, minsta debitering 3000:-

Öppen hattverkstad

Du som gått koaffkursen är välkommen att hattpyssla tillsammans med andra, få hjälp och proffsråd med egna projekt och välja och vraka i mitt stora lager av material. Lån av redskap, sytråd, lim etc. ingår.

Pris: 200:- inklusive hembakt fika men exklusive material.

Övriga kurser

Utöver dessa kurser ges ett antal andra kurser varje termin, med varierande teman.

Datum för öppna hattkurser och verkstadskvällar hittar du på min Facebook-sida (http://www.facebook.com/marikasmithdesign)

Maila till marika@marikasmith.se för mer information och datumförslag för privat kurs.

Det går även att köpa presentkort på hattkurs i min webbshop.

© MARIKA SMITH 2015. All rights reserved.