Om Marika Smith

Mina hattar och hårsmycken är unika, uttrycksfulla och underfundiga - jag gör spektakulära men ändå bärbara huvudbonader för kvinnor som gillar leenden och glada blickar. Mitt signum är hattarna med söta småfåglar på, men kollektionerna sträcker sig från tidlös elegans till flirtigt och finurligt.

Var och en av mina hattar har sin egen historia att berätta. Ibland sitter den i materialet - allt från gamla teaterkostymer till 100-åriga juldekorationer kan dyka upp i mina kreationer. Ibland handlar den om formspråket, färgerna eller tillfället för inspirationen. Jag skapar din hatt eller hårsmycke helt utifrån din personlighet, dina färger, ansiktsform och dina önskemål. Goda råd och tips om hattbärande, vård och förvaring får du på köpet. Och historien - din historia - får du på ett kort så att du kan spara den tillsammans med din hatt.

Varje hatt, oavsett om den är köpt i butik eller specialbeställd, görs bara i ett enda exemplar, så du är alltid ensam om just din design.

Om du älskar hattar lika mycket som jag är det kul (och ekonomiskt!) att lära sig göra sina egna - läs mer under "kurser".

Ibland håller jag föreläsningar om hattbärande, hattens historia eller konsten att piffa upp ärvda eller second hand-hattar - vintage och återvinning ligger mig varmt om hjärtat. Håll utkik efter nästa föreläsning eller workshop på min Facebooksida: www.facebook.com/marikasmithdesign. Där kan du också se de flesta hattar jag gör, både dem som hamnar i butikerna och vissa specialbeställningar.

2011 vann jag det prestigefulla "Årets hatt" på 1,6 och 2,6 miljonerklubbens sommarfest med hatt-tema. Juryn bestod av kända modepersonligheter och representanter från föreningen som arbetar med hälsofrågor för kvinnor.

2012 var jag utvald som en deltagarna i Svenska Moderådets Rookiesprojekt för lovande designers.

2012-2013 föreläser jag om hattmakeri och att vara egenföretagare i modebranschen i gymnasieskolor och för föreningar.

© MARIKA SMITH 2015. All rights reserved.